Neprevaziđena kombinacija mekog lisnatog testa, sočnog ćurećeg mesa i mladog šarenog povrća pravo iz rerne stiže u sam centar svečanog stola.

Kao glavno jelo ili toplo predjelo kako god poželite, tek toplo preporučujemo baš ovaj ukusni ćureći ragu za uskršnju trpezu i svaku drugu priliku kada želite da počastite sva svoja čula.

Svileno gusti ragu od sočnog i mekog ćurećeg mesa obogatili smo bebi šargarepom, mladim graškom i prolećnim prazilukom koji je dao dodatnu krem teksturu ovom jelu. Tu su i braon šampinjoni i naravno, kvalitetno meso od ćurećih prsa.

Sve smo spakovali ispod paketića finog mekog lisnatog testa za pun ukus i predivan izgled ovog jela.

Ćureća prsa su nežan komad mesa koji traži tek nešto pripreme kako bi iz njega izvukli maksimalno sočne ukuse. Stoga je za ovaj recept najbolje meso pripremati nešto ranije, minimum pola sata a najbolje veče pre.

Za pripremu ćureća prsa isečemo na kockice, posolimo i prelijemo sokom od limuna tako da so i limun oblože sve komade mesa. Ova marinada učiniće da krto ćureće meso postane posebno meko i puno sokova. Pre nego što ga stavimo u tiganj meso temperiramo da se otkravi na sobnoj temperaturi.

Dalji koraci za ćureći ragu su veoma jednostavni i laki da praktično nećete mnogo ni osetiti pripremu ovog jela. Što je još jedna stvar koja ga čini idealnim kada spremamo dosta hrane, jer ćemo imati sasvim dovoljno vremena da stignemo baš sve. I da se odmorimo i da uskočimo u svoju omiljenu haljinu.

Zato sa uživanjem svratite do nas u Mercator centar ne samo po sastojke za naš današnji recept, već i po nešto lepo za sebe. Čekamo vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.

Kuvanje za veliko društvo nikada nije bilo lakše

Uz naš ćureći ragu iz rerne, stižemo sa još ukusnih jela kojima ćete bez po muke oduševiti sve za stolom.

  1. Aromatični roštilj ručak iz rerne

Mešano meso uz omiljeno povrće je siguran favorit koji se gotov sam priprema. Poslužite ga uz ukusan roštilj sos i uživajte u dobrim ukusima.

  1. Kiš sa rukolom i kozjim sirom

Savršenstvo ukusa za sve ljubitelje testa i dobrih ukusa. Napravite testo dan ranije da priprema zaista bude u tren oka.

  1. Topla salata od ječma sa piletinom

Divna salata od ječma i piletine je ukusan uvod u svečanu trpezu. Puna ukusa i boja brzo će postati omiljena među gostima.

  1. Brzi paradajz tart

Još jedan neodoljivi klasik ovoga puta u lisnatom testu za još brže i lakše gotov zalogaj.

  1. Mediteranska pasta sa zelenim povrćem

Prilog ili lagano predjelo probajte ovu aromatičnu kombinaciju paste i mladog svežeg povrća.

Recept Ćureći ragu u korici od lisnatog testa

količina: 8-10 služenja

vreme pripreme: 90min i 30min pripreme mesa

Sastojci

  • 650g ćurećih prsa na kockice
  • 1 praziluk
  • 250g šampinjona
  • 150g bebi šargarepe
  • 200g mladog graška
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 limun
  • 1 lovorov list
  • 5 kašika brašna
  • 150ml mleka
  • 1/2 kašičice bibera u zrnu
  • 1 kašičica maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • so po ukusu
  1. Meso posolite i poprskajte limunovim sokom pa ostavite u frižideru bar 30 minuta pre pripreme ili preko noći. Temperirajte na sobnu temperaturu pre pečenja i ubrusom sklonite višak tečnosti sa ćuretine.
  2. Zagrejte maslac i maslinovo ulje pa na visokoj vatri kratko ispržite ćuretinu koliko da uhvati zlatnu koricu i izvadite je sa strane.
  3. Dodajte sitno iseckan praziluk i šampinjone i dinstajte na umerenoj temperaturi.
  4. Kada povrće omekša, vratite meso unutra, posolite i dodajte biber u zrnu i lovorov list. Dinstajte poklopljeno 30 min po potrebi dodajte par kašika vode.
  5. Sklonite sa vatre dodajte šargarepu, grašak i umešajte brašno koje ste razmutili u mleku.
  6. Rasporedite ragu u posudu za pečenje ako koristite posebnu, i poređajte lisnato testo isečeno na kvadrate tako da ostavite male proreze duž ivice posude.
  7. Testo premažite jajem razmućenim sa kašikom vode i sve zapecite u rerni na 220C dok poklopac od testa ne bude gotov.

Prijatno i uživajte!