Slatkiš koji obožavamo ovog meseca jesu baš ovi hrskavi brzi keksići sa malinama čokoladom i slanom perecom. Ne možemo da prestanemo sa grickanjem koliko su dobri, a sve postaje još bolje kada vam kažemo da će vam za njih trebati tek nekoliko sastojaka i 20tak minuta.
Maline i čokolada su dobro poznat par a slani pereci su poseban dodatak koji donosi ekstra hrskavost i neophodnu dozu slanog da slatki ukusi postanu još bolji.
Poslužite ih uz ledenu kafu, kao užinu s nogu ili ponesite na plažu. I uživajte u svakom hrskavom zalogaju.
Osnovni recept za keksiće pruža mnogo igranja ukusima: umesto malina u ovom receptu iskoristite i drugo letnje voće: borovnice, kupine, breskve ili kajsije; probajte keksiće sa crnom, belom ili možda mlečnom čokoladom. U svakom slučaju sačuvajte ovaj jednostavan brzi slatki recept, i svratite do Mercator centra po sve sastojke koji će vam biti potrebni.
Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.
Predlozi za brze i nutritivno bolje slatke zalogaje
Ovi keksići nisu samo desert već i nutritivno bogat zalogaj koji čini dobar izbor užine tokom dana. Ako vam treba inspiracija za još ovakvih slatkih zalogaja, stižemo sa predlogom recepata za ovo leto:
1. Ledene jogurt kocke sa granolom i voćem kao doručak ili ledeni desert ove ledene kocke obožavaće svi a gotove su očas posla.
2. Brzi krem kolač sa trešnjama je još jedna osvežavajuća letnja poslastica puna dobrih ukusa lešnika urmi kokosovog krema i slatkih trešanja.
3. Punjena Dutch baby palačnika iz rerne je sočno savršenstvo koje smo napunili džemom od kupina, zamirisali vanilom i poslužili sa mnogo svežeg voća.
4. Čoko lešnik mafini sa integralnim brašnom od spelte su pravi izbor za piknik korpu ovoga leta.
5. Vanila tartalete sa balzamikom i mentom su elegantni zalogaj kojem neće odoleti ni najveći sladokusci.
6.
Recept Brzi keksići sa malinama, čokoladom i perecom
količina: 14-16 komada
vreme: 10 min + 10-15 vreme za pečenje
• 250g samlevenih u fino brašno ovsenih pahuljica
• ½ kašičice sode bikarbone
• ½ kašičice soli
• 120ml otopljenog kokosovog ulja
• 80g putera od badema
• 100ml pirinčanog mleka
• 50g kokosovog šećera
• 70g crne čokolade
• 120g svežih malina
• 50g slanih pereca
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180C i obložite pleh papirom za pečenje.
2. U dubljoj posudi pomešajte kokosovo ulje, puter od badema, pirinčano mleko i šećer da se smesa sjedini.
3. Dodajte so i sodu bikarbonu i postepeno umešajte brašno od ovsenih pahuljica da dobijete testo za keksiće. Testo treba da je srednje čvrsto i da se ne razliva kada ga uzmete kašikom.
4. U testo pažljivo umešajte lomljenu čokoladu, perece i na kraju maline.
5. Kašikom za sladoled odvojite kugle testa, stavite na pleh i samo blago pritisnite jer će se još spljoštiti tokom pečenja. Po želji pospite sa još čokolade, pereca, malina i malo krupne morske soli i pecite 10-15 minuta ili dok ivice keksića ne postanu zlatnobraon.
6. Pre nego poslužite rashladite keksiće na rešetki za hlađenje. Čuvajte ih dobro poklopljene na suvom van frižidera.
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.