Slatkiš koji obožavamo ovog meseca jesu baš ovi hrskavi brzi keksići sa malinama čokoladom i slanom perecom. Ne možemo da prestanemo sa grickanjem koliko su dobri, a sve postaje još bolje kada vam kažemo da će vam za njih trebati tek nekoliko sastojaka i 20tak minuta.

Maline i čokolada su dobro poznat par a slani pereci su poseban dodatak koji donosi ekstra hrskavost i neophodnu dozu slanog da slatki ukusi postanu još bolji.

Poslužite ih uz ledenu kafu, kao užinu s nogu ili ponesite na plažu. I uživajte u svakom hrskavom zalogaju.

Osnovni recept za keksiće pruža mnogo igranja ukusima: umesto malina u ovom receptu iskoristite i drugo letnje voće: borovnice, kupine, breskve ili kajsije; probajte keksiće sa crnom, belom ili možda mlečnom čokoladom. U svakom slučaju sačuvajte ovaj jednostavan brzi slatki recept, i svratite do Mercator centra po sve sastojke koji će vam biti potrebni.

Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.

Predlozi za brze i nutritivno bolje slatke zalogaje

Ovi keksići nisu samo desert već i nutritivno bogat zalogaj koji čini dobar izbor užine tokom dana. Ako vam treba inspiracija za još ovakvih slatkih zalogaja, stižemo sa predlogom recepata za ovo leto:

1. Ledene jogurt kocke sa granolom i voćem kao doručak ili ledeni desert ove ledene kocke obožavaće svi a gotove su očas posla.
2. Brzi krem kolač sa trešnjama je još jedna osvežavajuća letnja poslastica puna dobrih ukusa lešnika urmi kokosovog krema i slatkih trešanja.
3. Punjena Dutch baby palačnika iz rerne je sočno savršenstvo koje smo napunili džemom od kupina, zamirisali vanilom i poslužili sa mnogo svežeg voća.
4. Čoko lešnik mafini sa integralnim brašnom od spelte su pravi izbor za piknik korpu ovoga leta.
5. Vanila tartalete sa balzamikom i mentom su elegantni zalogaj kojem neće odoleti ni najveći sladokusci.
6.
Recept Brzi keksići sa malinama, čokoladom i perecom

količina: 14-16 komada
vreme: 10 min + 10-15 vreme za pečenje

• 250g samlevenih u fino brašno ovsenih pahuljica
• ½ kašičice sode bikarbone
• ½ kašičice soli
• 120ml otopljenog kokosovog ulja
• 80g putera od badema
• 100ml pirinčanog mleka
• 50g kokosovog šećera
• 70g crne čokolade
• 120g svežih malina
• 50g slanih pereca

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180C i obložite pleh papirom za pečenje.
2. U dubljoj posudi pomešajte kokosovo ulje, puter od badema, pirinčano mleko i šećer da se smesa sjedini.
3. Dodajte so i sodu bikarbonu i postepeno umešajte brašno od ovsenih pahuljica da dobijete testo za keksiće. Testo treba da je srednje čvrsto i da se ne razliva kada ga uzmete kašikom.
4. U testo pažljivo umešajte lomljenu čokoladu, perece i na kraju maline.
5. Kašikom za sladoled odvojite kugle testa, stavite na pleh i samo blago pritisnite jer će se još spljoštiti tokom pečenja. Po želji pospite sa još čokolade, pereca, malina i malo krupne morske soli i pecite 10-15 minuta ili dok ivice keksića ne postanu zlatnobraon.
6. Pre nego poslužite rashladite keksiće na rešetki za hlađenje. Čuvajte ih dobro poklopljene na suvom van frižidera.