Nazdravljamo proleću negujućim smutijem razbuđujućih boja i božanstvenog ukusa. Jednostavni sastojci u svega par koraka pretvaraju slatku mladu šargarepu i cveklu u hranljivu poslasticu u kojoj ćete uživati svim čulima.
Prilikom pravljenja ovog smutija vodili smo se ukusima kolača od šargarepe kome smo čuveni puter krem zamenili fantastičnom cveklom za jedinstven ukus pa i izgled smutija.
Želeli smo da smuti ostane lagan i da se što više osete slatki ukusi povrća, te smo osim šargarepe i cvekle koristili još samo bananu, suvo grožđe, orahe i protein kokosa. Po želji malo začina, mi smo dodali đumbir i cimet, i na kraju biljno mleko.
I to je sve! Jednostavno, brzo i predivno okrepljujuće.
Poslastice iz čaše
Smuti, čia puding ili parfe, sve su ovo sjajni načini da lakše brže pa i zdravije, rekreiramo ukuse svojih omiljenih torti i kolača.
1. Bundeva smuti sa lešnicima i začinima
Gotov za desetak minuta, ovaj smuti sadrži sve ono što volimo: slatku bundevu, urme, puter od lešnika, ovsene pahuljice, semenke lana, mleko od badema.
2. Super kremasti čia puding: tiramisu, čizkejk i borovnica čokolešnik
Proleće zove da što više budemo napolju na suncu zato smo kao meal prep inspiraciju za maj rekreirali čak tri fenomenalna deserta uz pomoć samo jednog recepta za super kremasti i neodoljivo ukusni čia puding.
3. Švarcvald parfe sa višnjama u sirupu
Spoj raskošne tamne čokolade, slatkog krema i višanja sa razlogom je omiljen širom sveta. Kao fino rashlađen parfe ovo je desert koji ćete voleti i zbog neodoljivo kremastog zalogaja.
4. Mus od manga avokada i kokosa
Doručak ili desert spreman u poslednjem trenutku za druženja uz popodnevnu kafu. U svakom slučaju, kada poželite lagani slatki zalogaj bogat kako ukusima tako i dobrim sastojcima kojima se čitavo telo raduje.
Recept Šargarepa cvekla smuti
Vreme: 10 min
Količina: 2 – 3 služenja
• 250g očišćene sirove šargarepe iseckane na prutiće
• 150g sirove cvekle iseckane na prutiće
• 1 banana
• 3.5 kašike kokosovog proteina
• 2 kašike suvog grožđa
• 3 kašike oraha
• 1 kašičica đumbira
• 2 kašičice cimeta
• 350 – 400ml bademovog ili drugog biljnog mleka
Priprema:
1. Sve sastojke osim cvekle sjedinite u blenderu da dobijete sloj od šargarepe i 2/3 razlijte u čaše ostavljajući mesta da dodate i deo sa cveklom.
2. U preostali deo smutija dodajte cveklu, po potrebi dodajte još biljnog mleka i sameljite u blenderu.
3. Dopunite čaše i po želji pospite krupno seckanim orasima, suvim grožđem i đumbirom.
Prijatno!
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Unsupported get request. Object with ID '17841403195594421' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api