Dobro poznate ukuse Švarcvald torte spakovali smo u čaše za fenomenalno osvežavajuć i očas posla gotov parfe koji smo napravili sa brzim sirupom od višanja. Da li smo pomenuli koliko je kremast?
Spoj raskošne tamne čokolade, slatkog krema i višanja sa razlogom je omiljen širom sveta. Kao fino rashlađen parfe ovo je desert koji ćete voleti i zbog neodoljivo kremastog zalogaja.
Potpuno smo zaljubljeni u sve varijante torti spakovanih u čaše. Ove kremaste poslastice su gotove u minutima, mogu ih napraviti i početnici u kuhinji a pružaju pregršt igranja sa ukusima.
Naš Švarcvald parfe pravili smo u što laganijoj varijanti uz pomoć urmi, sirovog kakao praha, kokosovog mleka i krema, začina, i naravno višanja.
Pravi se veoma lako i brzo. Oba krema sjedinimo u procesoru ili jačem blenderu, dok se sirup od višanja kratko ukuva na šporetu. Uz dobru pripremu trebaće vam svega 30tak minuta do gotovog parfea.
Pre nego ih stavite u procesor, urme je dobro da prelijete vrućom vodom koja će ih dodatno smekšati i pomoći da odstranite košticu kao i suvišnu osušenu koru. Na taj način krem će biti još svilenastiji.
Ako koristite vanilu u štapiću, praznu mahunu obavezno sačuvajte. Možete je kuvati zajedno sa višnjama za sirup ili je stavite u teglu sa šećerom za svoj domaći vanil šećer.
Ostatak pripreme je veoma jednostavan i preostaje samo da sačekamo da se parfe dobro rashladi za pravo uživanje u ovim ukusima.
Pre nego krenemo u kuhinju, pozivamo vas da svratite do nas u Mercator centar i na jednom mestu nabavite sve što vam treba za naš današnji recept, od sastojaka sve do selekcije čaša u kojima možete da poslužite svoj novi omiljeni desert.
Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.
Brzi deserti sa smrznutim voćem
Naš parfe pravili smo sa smrznutim višnjama kao najudobnijom opcijom. Kako s proleća inače odmrzavamo preostale paketiće voća da napravimo mesta za nove, stižemo sa par dobrih slatkih ideja sa smrznutim voćem.
- Višnje u pudingu od vanile
Samo zamenite mleko vodom da dobijete predivan puding nalik na žele koji možete da poslužite samostalno ili kao deo neke poslastice.
Jednostavno višnje odmrznite kuvanjem u malo vode, dodajte zaslađivač i zakuvajte 1-2 pudinga od vanile. Razlijte u posude i dobro rashladite.
- Brzi sladoled
Ništa lakše nego instant sladoled od smrznutog voća. Kesicu smrznutog šumskog voća u blenderu sameljite sa smrznutom bananom i odmah poslužite.
Napravite ovsene kolačiće kao topli mirisni doručak od ovsenih pahuljica, urmi, začina i smrznutog voća po izboru. Prohlađen desert isecite na kocke i uživajte u hranljivoj užini. Recept pronađite na linku ovde.
Recept Švarcvald parfe sa višnjama u sirupu
količina: 4 služenja
vreme pripreme: 30min vreme hlađenja 1.5 – 2h
Sastojci
čokoladni krem
- 8 velikih Mejool urmi
- 250ml kokosovog mleka
- 4 kašike sirovog kakao praha
- 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile
beli krem
- 100g sirovog indijskog oraha
- 300g punomasnog kokosovog krema u čvrstom stanju
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika rendane korice limuna
- 1 kašika agava sirupa
sirup od višanja
- 350g ili 1 pakovanje smrznutih višanja
- 100ml soka od pomorandže
- 2 kašike agava sirupa
- Za čokoladni krem u procesoru ili blenderu sjedinite urme i kokosovo mleko pa postepeno dodajte kakao i unutrašnjost štapića vanile da dobijete svilenkasti krem.
- Za beli krem vrelom vodom poparite indijski orah i ostavite 10tak minuta, zatim sameljite u procesoru uz ostale sastojke da dobijete kremastu smesu.
- Višnje, sok od pomorandže i agava sirup kuvajte na umereno tihoj vatri dok se tečnost ne redukuje za trećinu da dobijete sirupast preliv. Ukoliko koristite štapić vanile, mahunu možete kuvati sa višnjama i izvaditi pred služenje, ili dodati još rendane korice limuna. Gotov sirup ostavite da se prohladi pre nego ga spojite sa kremovima.
- Pripremljene čaše napunite slojevima čokoladnog, belog krema i višnjama iz sirupa i stavite u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.
- Pre služenja ukrasite višnjama, rendanom čokoladom i preostalim sirupom.
Prijatno i uživajte!
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: Connected account for the user mercator_centar does not have permission to use this feed type.
Try using the big blue button on the "Configure" tab to reconnect the account and update its permissions.