Dobro poznate ukuse Švarcvald torte spakovali smo u čaše za fenomenalno osvežavajuć i očas posla gotov parfe koji smo napravili sa brzim sirupom od višanja. Da li smo pomenuli koliko je kremast?
Spoj raskošne tamne čokolade, slatkog krema i višanja sa razlogom je omiljen širom sveta. Kao fino rashlađen parfe ovo je desert koji ćete voleti i zbog neodoljivo kremastog zalogaja.
Potpuno smo zaljubljeni u sve varijante torti spakovanih u čaše. Ove kremaste poslastice su gotove u minutima, mogu ih napraviti i početnici u kuhinji a pružaju pregršt igranja sa ukusima.
Naš Švarcvald parfe pravili smo u što laganijoj varijanti uz pomoć urmi, sirovog kakao praha, kokosovog mleka i krema, začina, i naravno višanja.
Pravi se veoma lako i brzo. Oba krema sjedinimo u procesoru ili jačem blenderu, dok se sirup od višanja kratko ukuva na šporetu. Uz dobru pripremu trebaće vam svega 30tak minuta do gotovog parfea.
Pre nego ih stavite u procesor, urme je dobro da prelijete vrućom vodom koja će ih dodatno smekšati i pomoći da odstranite košticu kao i suvišnu osušenu koru. Na taj način krem će biti još svilenastiji.
Ako koristite vanilu u štapiću, praznu mahunu obavezno sačuvajte. Možete je kuvati zajedno sa višnjama za sirup ili je stavite u teglu sa šećerom za svoj domaći vanil šećer.
Ostatak pripreme je veoma jednostavan i preostaje samo da sačekamo da se parfe dobro rashladi za pravo uživanje u ovim ukusima.
Pre nego krenemo u kuhinju, pozivamo vas da svratite do nas u Mercator centar i na jednom mestu nabavite sve što vam treba za naš današnji recept, od sastojaka sve do selekcije čaša u kojima možete da poslužite svoj novi omiljeni desert.
Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.
Brzi deserti sa smrznutim voćem
Naš parfe pravili smo sa smrznutim višnjama kao najudobnijom opcijom. Kako s proleća inače odmrzavamo preostale paketiće voća da napravimo mesta za nove, stižemo sa par dobrih slatkih ideja sa smrznutim voćem.
- Višnje u pudingu od vanile
Samo zamenite mleko vodom da dobijete predivan puding nalik na žele koji možete da poslužite samostalno ili kao deo neke poslastice.
Jednostavno višnje odmrznite kuvanjem u malo vode, dodajte zaslađivač i zakuvajte 1-2 pudinga od vanile. Razlijte u posude i dobro rashladite.
- Brzi sladoled
Ništa lakše nego instant sladoled od smrznutog voća. Kesicu smrznutog šumskog voća u blenderu sameljite sa smrznutom bananom i odmah poslužite.
Napravite ovsene kolačiće kao topli mirisni doručak od ovsenih pahuljica, urmi, začina i smrznutog voća po izboru. Prohlađen desert isecite na kocke i uživajte u hranljivoj užini. Recept pronađite na linku ovde.
Recept Švarcvald parfe sa višnjama u sirupu
količina: 4 služenja
vreme pripreme: 30min vreme hlađenja 1.5 – 2h
Sastojci
čokoladni krem
- 8 velikih Mejool urmi
- 250ml kokosovog mleka
- 4 kašike sirovog kakao praha
- 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile
beli krem
- 100g sirovog indijskog oraha
- 300g punomasnog kokosovog krema u čvrstom stanju
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašika rendane korice limuna
- 1 kašika agava sirupa
sirup od višanja
- 350g ili 1 pakovanje smrznutih višanja
- 100ml soka od pomorandže
- 2 kašike agava sirupa
- Za čokoladni krem u procesoru ili blenderu sjedinite urme i kokosovo mleko pa postepeno dodajte kakao i unutrašnjost štapića vanile da dobijete svilenkasti krem.
- Za beli krem vrelom vodom poparite indijski orah i ostavite 10tak minuta, zatim sameljite u procesoru uz ostale sastojke da dobijete kremastu smesu.
- Višnje, sok od pomorandže i agava sirup kuvajte na umereno tihoj vatri dok se tečnost ne redukuje za trećinu da dobijete sirupast preliv. Ukoliko koristite štapić vanile, mahunu možete kuvati sa višnjama i izvaditi pred služenje, ili dodati još rendane korice limuna. Gotov sirup ostavite da se prohladi pre nego ga spojite sa kremovima.
- Pripremljene čaše napunite slojevima čokoladnog, belog krema i višnjama iz sirupa i stavite u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.
- Pre služenja ukrasite višnjama, rendanom čokoladom i preostalim sirupom.
Prijatno i uživajte!
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.