Zelene palačinke od kinoe i spanaća pune zdravih ukusa mladog svežeg povrća samo čekaju da ih zarolate i spakujete za potpuno neodoljivi prolećni ručak.

Za palačinke od kinoe trebaće vam svega tri sastojka: kinoa, spanać i voda. Po želji malo soli i jedna do dve kašičice hlorele za bogatiji ukus svežine zelenog povrća.

Idealne za meal prep jer već pripremljene palačinke od kinoe ostaju meke i sveže i do dva dana. Čak i smesu za ove palačinke možete da napravite unapred i čuvate u frižideru da ih ispečete po potrebi.

Napunite ih omiljenim namazima, sirom, jajima, svežim hrskavim povrćem ili punjene zapecite u rerni. Kako god odlučite imate super brz i fantastično ukusan obrok koji će i deca obožavati.

Meal prep ideje: tortilje i palačinke

Tortilje i palačinke su odličan izbor za planiranje obroka. Pripremaju se veoma brzo, dobro čuvaju svežinu i pružaju bezbroj mogućnosti za punjenje i igranje ukusima. Uz to, svi ih vole od dece do odraslih. Zato uz današnji recept donosimo i nekoliko ideja za slane palačinke i tortilje.

Palačinke od leblebija sa spanaćem i prelivom od mente
Palačinke od leblebija su varijanta tradicionalne italijanske farinate, rustičnih palačinki koje se u Italiji prave od brašna od leblebija, maslinovog ulja i raznog začinskog bilja, posute svežim biberom.
Tortilje sa piletinom u medu i senfu
Napunite tortilje piletinom spremljenom u medu i senfu i kinoa salatom za ukusan obrok koji ćete lako pripremiti i još lakše spakovati i poneti.
Brzi ragu od leblebija
Napunite palačinke raguom, poređajte u vatrostalnu posudu, po želji pospite sirom i zapecite za neodoljiv obrok.
Umak od tikvica
Kao namaz za palačinke ili tortilje umak od tikvica je divan način da uživate u prolećnim ukusima.

Recept Palačinke od kinoe i spanaća
Vreme: 15 min
Količina: 10-12 palačinki

• 250g bele kinoe
• 150-200ml vode
• 350g svežeg mladog spanaća
• so po ukusu
• opciono: 2 kašičice hlorele

Priprema:

• Kinou isperite, potopite u vodu i ostavite preko noći. Ovo je važan korak kojim kinou činimo svarljivijom i odstranjujemo saponine, gorak ukus koji kinoa može da ima.
• Pre pripreme, kinou ocedite isperite i stavite u blender. Nalijte šoljom vode, 150-200ml dodajte malo soli i izblendajte da dobijete gušću smesu. Uvek možete dodati još vode, zato krenite sa manjom količinom.
• Zatim dodajte i spanać, hlorelu ako koristite i sve sjedinite u blenderu u ujednačenu smesu. Smesa treba da je gusta kao za obične palačinke.
• Pecite palačinke u nelepljivom tiganju na umerenoj vatri.
• Poslužite ih tople ili ih gotove zatvorite folijom i čuvajte na suvom i hladnom.

Prijatno!