Zelene palačinke od kinoe i spanaća pune zdravih ukusa mladog svežeg povrća samo čekaju da ih zarolate i spakujete za potpuno neodoljivi prolećni ručak.
Za palačinke od kinoe trebaće vam svega tri sastojka: kinoa, spanać i voda. Po želji malo soli i jedna do dve kašičice hlorele za bogatiji ukus svežine zelenog povrća.
Idealne za meal prep jer već pripremljene palačinke od kinoe ostaju meke i sveže i do dva dana. Čak i smesu za ove palačinke možete da napravite unapred i čuvate u frižideru da ih ispečete po potrebi.
Napunite ih omiljenim namazima, sirom, jajima, svežim hrskavim povrćem ili punjene zapecite u rerni. Kako god odlučite imate super brz i fantastično ukusan obrok koji će i deca obožavati.
Meal prep ideje: tortilje i palačinke
Tortilje i palačinke su odličan izbor za planiranje obroka. Pripremaju se veoma brzo, dobro čuvaju svežinu i pružaju bezbroj mogućnosti za punjenje i igranje ukusima. Uz to, svi ih vole od dece do odraslih. Zato uz današnji recept donosimo i nekoliko ideja za slane palačinke i tortilje.
• Palačinke od leblebija sa spanaćem i prelivom od mente
Palačinke od leblebija su varijanta tradicionalne italijanske farinate, rustičnih palačinki koje se u Italiji prave od brašna od leblebija, maslinovog ulja i raznog začinskog bilja, posute svežim biberom.
• Tortilje sa piletinom u medu i senfu
Napunite tortilje piletinom spremljenom u medu i senfu i kinoa salatom za ukusan obrok koji ćete lako pripremiti i još lakše spakovati i poneti.
• Brzi ragu od leblebija
Napunite palačinke raguom, poređajte u vatrostalnu posudu, po želji pospite sirom i zapecite za neodoljiv obrok.
• Umak od tikvica
Kao namaz za palačinke ili tortilje umak od tikvica je divan način da uživate u prolećnim ukusima.
Recept Palačinke od kinoe i spanaća
Vreme: 15 min
Količina: 10-12 palačinki
• 250g bele kinoe
• 150-200ml vode
• 350g svežeg mladog spanaća
• so po ukusu
• opciono: 2 kašičice hlorele
Priprema:
• Kinou isperite, potopite u vodu i ostavite preko noći. Ovo je važan korak kojim kinou činimo svarljivijom i odstranjujemo saponine, gorak ukus koji kinoa može da ima.
• Pre pripreme, kinou ocedite isperite i stavite u blender. Nalijte šoljom vode, 150-200ml dodajte malo soli i izblendajte da dobijete gušću smesu. Uvek možete dodati još vode, zato krenite sa manjom količinom.
• Zatim dodajte i spanać, hlorelu ako koristite i sve sjedinite u blenderu u ujednačenu smesu. Smesa treba da je gusta kao za obične palačinke.
• Pecite palačinke u nelepljivom tiganju na umerenoj vatri.
• Poslužite ih tople ili ih gotove zatvorite folijom i čuvajte na suvom i hladnom.
Prijatno!
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.