Uvek ista ženska drama pred leto. Bela mi je koža, dobila sam celulit tokom zime, kako ću sad u kupaćem među ljude, kako ću da nosim kratke majice, šorceve, gola ledja i tako milion pitanja i nesigurnosti.

Pošto nemam recept za stvaranje i očuvanje neprikosnovene samouverenosti, mogu da podelim sa vama neke svoje navike koje su se pokazale zgodnim za letnje zavodljivo izdanje (a dobro znamo da više brinemo kako ćemo da „zavodimo“ jedna drugu nego suprotni pol).

Ana Stanić MERCATOR

Za početak, sa prvim zracima sunca i toplim danima krenem sa sunčanjem na terasi, u dvorištu vikendice, na jezeru gde moj sin i ja skijamo na vodi, a ekipa je malobrojna i znamo se sto godina. Tako do momenta kad se krene na plažu ili na popularna gradska mesta za kupanje, gde se osećaš kao na radaru, ten je već tu. Po meni, nema tih oklagija, masaža, krema i nalivanja vodom koji mogu da zamene efekat preplanule kože tela. To ne važi za lice, da ne bude zabune. Ono je uvek zaštićeno najvećim faktorom i nezamenjivim slamnatim šeśirom. Dugo mi je trebalo da se pomirim sa tim jer, kao i svaka plavuša sa svetlim očima, mnogo bolje izgledam preplanula u licu. Medjutim, dodje vreme kad postane najvažnije sprečiti nove bore od sunca, a sa svim šimerima, bronzerima i instant potamnjivačima mogu lako da napravim tu famoznu preplanulost bez štete za osetljivu kožu lica.

Ana Stanić MERCATOR

Elem, kada je telo spremno za otkrivanje, moj favorit za dnevnu doteranu varijantu, a koja lako može da predje i u večernju, jeste jednobojni top koji vam dobro stoji (da mozete da izbegnete brushalter na 30+ stepeni), dobro ukrojene pantalone sa visokim strukom, po mogućstvu sa nekim dobrim printom koji u sebi sadrži boju topa, i na nogama sandale u nekoj neočekivanoj boji. Bela uz tamni top i pantalone je super rešenje. Slamnati šešir je dobar i za zaštitu lica, ali i kao detalj koji odmah daje dozu šika svakoj jednostavnoj kombinaciji, kao što je i ova. Imajte za svaki slučaj uz sebe neutralne dobre japanke uz ovu kombinaciju, jer uvek može da iskrsne odlazak na reku, a izgledaćete I dalje super. Sve ove komade našla sam Mectaror Centru, a nisam odolela ni fantastičnoj ponudi u Hipermarketu, na sektoru zdrave hrane, kao ni dobroj novoj knjizi iz Vulkan knjižare.

Ana Stanić MERCATOR

Za zavodljiv letnji izgled najvažnije je ipak ono što dolazi iznutra.