DVE NEDELJE ZA DRUŽENJE

piše Ana Stanić

 

Kad uđeš u kategoriju 40+ lice i koža tela generalno, postanu ti malo opsesija. Naročito ako si u javnom poslu, pa ih često ugledaš na nekim snimcima ili slikama, koje je napravio neko drugi. Ili ako nisi ljubitelj neukusnog fotošopiranja i filtera koji menjaju lični opis. Ili ako jednostavno najviše voliš svoju svežu verziju sa samo malo šminke i želiš da ona što duže bude prihvatljiva za izlazak na ulicu.

U mom slučaju, ta opsesija našla je svog saveznika u posetama kozmetičarki jednom mesečno, posetama dermatologu jednom u četiri meseca, ali prvenstveno u velikoj posvećenosti kućnoj nezi, uz korišćenje mnogih krema, seruma, ekstrakata, tonika, eliksira, bustera i raznih drugih čudotvornih melema, koji su nam dostupni u radnjama. Da li je to prirodna kozmetika neočekivanih sastojaka i mirisa u The Body Shop-u, nadaleko hvaljena korejska i japanska u DM-u ili ekskluzivne linije renomiranih svetskih kuća sa dugom tradicijom, koje nalazim u Jasmin parfimeriji, a sve to na 50 metara udaljenosti u Merkatoru, stvar je trenutne inspiracije i budžeta, ali poneka od svake stoji ispod mog ogledala i druži se sa mojom kožom, dajući joj svoj doprinos i učinak, na po dve nedelje

E da, to je dragocen savet mog dermatologa – stalno menjati kreme i davati koži nešto novo, ali svakoj dati makar 14 dana da ostvari svoje dejstvo. U to ime, večeras otvaram novu bočicu iz moje dragocene kolekcije.