Doručak iz teglice sa kupinama i bademom

 

Miks ovsenihfino samlevenihpahuljicaikinoe je ono što ovaj doručak iz teglice čini posebnoukusnim i posebno hranljivim. Tu sujoši sočne slatke kupine, bademi,cimet, prepoznatljiv dašaklimete, te suove teglice osim kao doručak fenomenalan slatkiš ili dobra užina tokom dana.

Najbolje od svega je što se praktično same pripremaju preko noći, tako da ih ujutru samo izvučemo izfrižidera spremne da zaronimo kašiku u divno kremasti zalogaj.

Žitarice u teglicama prave se bez posebne pripreme i veoma jednostavno.Tolikojednostavno da ne morate ni da pratite recept. Zapravo rekli bismo da je za ovakveposlastice važnije da pratite svoj ukus i teksturu kaše tokom procesa.

Stajanjem će sve žitarice upiti tečnost što znači da će se količina kaše uvećati preko noći.Stoga je dobro da je napravite u jednoj većoj posudii gotovurazlijete u pojedinačne teglice.

Neke žitarice će upiti više tečnosti, poput ovsenih pahuljica dok je kinoa kuvanjem već upilatečnost te se neće menjati. Slobodno potopite žitarice tako da se lako promešaju i ostavite ihda prenoće.

Imajte u vidu i da uvek možete da dodate još mleka,pahuljica, ili bilo kog drugog sastojkadadoteratekašubaš po svom ukusu. Stoga pratite naš recept više kao ideju i pustite mašti na volju, istražujte, kombinujte i igrajte se slobodno. Svi sastojci čekaju vas u Mercator centru, veliki izbor žitarica, voća, plodovai ostalih sastojaka organske proizvodnjeza sve ukuse i ukusne slatke teglice baš po vašoj meri.

Koje još žitarice možete da kombinujete za doručak gotov preko noći? Probajte neki od naših predloga

  1. Bulgursa jogurtom, višnjama i golicom
  2. Pahuljice od spelte, pečena heljda u zrnu, biljno mleko, kikiriki puter i kakao
  3. Ovsene pahuljice, krupnomleveni zlatni lan, biljno mleko, čokolada i sveža malina

Recept

Doručak iz teglice sa kupinama i bademom

količina: 4 – 6 služenja

vreme pripreme: 20 min      vreme hlađenja: 6h ili preko noći

Sastojci

  • 200g ovsenih pahuljica samlevenih u fino brašno
  • 150g kuvane bele kinoe
  • 60g putera od badema
  • 100g seckanih badema
  • 250g kupina
  • svež sok 1 limete
  • 1 kašičica cimeta
  • tečni zaslađivač po ukusu
  • 350ml biljnog mleka po izboru: badem, ovas, pirinač, kokos

 

  1. Pahuljice sameljite u blenderu u fino brašno.
  2. U većoj posudi prvo pomešajte kinou, ovsene pahuljice, cimet, puter od badema.
  3. Dodajte mleko, tečni zaslađivač, sok od limete i cimet i ostavite sve u frižideru, najbolje da prenoći.
  4. Pre serviranja po potrebi dodajte još biljnog mleka, a potom i sveže kupine i seckane bademe.
  5. Razlijte u pojedinačne teglice i po želji ukrasite listićima badema i rendanom koricom limete.

 

Prijatno i uživajte!