Kada pomislimo na jesen i zimu, pomislimo na tople, udobne, ušuškane prostore koji pozivaju na opuštanje, uživanje i druženje. Da što bolje dočaramo ovu atmosferu punu dobrih vibracija, istraživali smo za vas i odabrali ideje za ušuškavanje doma koje su nas oduševile a koje su pri tom jednostavne i veoma praktične.

  1. Raskošne duboke boje

Intenzivne pune boje unose toplu atmosferu, upravo onaj ušuškani, zaklonjeni doživljaj prostora u koji možemo da utonemo i ugrejemo se.

Mislimo pre svega na sve boje lišća, prirodne pune tople tonove bordo, terakote, crvenih, zlatnih i braon tonova, a onda i na čitav spektar boja jesenjeg neba dubokih tamnijih plavih nijansi ili zelenih tonova mahovine.

Da ih unesete u dom nije neophodno da ofarbate zidove u neku od ovih boja, mada je i to jedan od trendova na koji smo naišli. Dovoljan je detalj u nekoj od ovih intenzivnih nijansi obojite detalj: ćup ili saksiju za biljku u dnevnoj sobi, lampu, zavese ili draperije koje će dati poseban ton čitavoj prostoriji.

  1. Inspiracija iz prirode

U vidu prirodnih materijala i ovde je takođe potrebno samo pogledati u prirodu s jeseni. Očekuju nas prelivi vegetacije od svetlo do tamno zelene koje u dom možemo da unesemo u vidu somotskih prekrivača ili jastučića. Drvo u svim toplim čokoladnim ili svetlim nijansama karamela. Detalji u tonovima kamena ili zlatnog odsjaja jesenjeg sunca. Inspiracija za teksture, boje i materijale je svuda oko nas.

  1. Meko, mekše, najmekše i to u slojevima

Vladaju meki topli materijali: somot, kašmir, vuna raspoređeni u vidu jastučića, prekrivača, ukrasnih ćebadi ili fotelja koje pozivaju da se ogrnemo, uronimo i opustimo svim čulima.

Da ne zaboravimo i na podove. Tepisi, staze, ćilimi i to u slojevima su sjajni načini da ušuškamo prostor. I ovde mislite o bojama iz prirode i svim nijansama toplih zemljanih tonova.

Prirodne meke teksture, organski materijali, neutralni tonovi i slojevi posebno su dobrodošli u spavaćoj sobi

  1. Vintidž detalji i jesenji floral

Retro komadi su odličan način da prostor obojimo jesenje, toplo i ušuškano. Već neko vreme u trendu, vintidž trend se ove godine kreće u pravcu 70tih godina prošlog veka. Upečatljive šare i zemljani tonovi sa detaljima u jarkim bojama ponovo dobijaju svoje mesto u enterijeru.

S druge strane, estetika sredine prošlog veka i dalje je prisutna kada pričamo o ovom trendu. Floralne tapete zagasitih boja, abažuri, jastučići, mebl pa čak i servis za služenje čaja ili kolača unose posebnu toplinu u enterijer.

  1. Sve je u detaljima: sveće topli mirisi suvo cveće i ukrasne grane

Suvo cveće je jedan od vodećih trendova ove sezone. Praktičan, jednostavan i veoma efektan način da jesenje utoplimo bilo koji ugao životnog prostora jeste upravo suvo cveće i ukrasne grane prirodnih boja.

Ovaj trend je odličan da ga spojite sa retro trendom i aktuelnom paletom boja. Nađite dobru vintidž vazu, ćup ili čak bokal u koji ćete da rasporediti suve grane ili suvo cveće. Kombinujte biljke, teksture i nijanse a kao poveznicu odlučite se za istu biljku ili istu boju u svakom od ovih cvetnih aranžmana.

Sveće i topli jesenji mirisi su još jedan nezaobilazan trend ove sezone koji takođe odlično možete da uklapate sa retro trendom. Mislite o svećnjacima, postoljima i udobnim kutcima u kojima ćete aranžirati sveće. Visoke elegantne, u kristalnim ili staklenim čašama, mirisne sveće, uz mirisne štapiće zaokružuju kompletan ušuškani jesenje zimski ugođaj ove sezone u svakoj prostoriji.