Kocke sa malinama, čokoladom i kikiriki puterom pravi su izbor za kasni vikend doručak ili branč. Meke su i sočne da na najlepši način menjaju već standardne palačinke ili kaše.

U receptu za ovaj kolač spojili smo već čuvenu kombinaciju maline i čokolade sa kikiriki puterom za još sočniji desert. Uz to naše slatke kocke zaslađene su samo urmama te mogu da stanu rame uz rame sa finim desertima uz popodnevnu kafu ili hranljivim školskim užinama.

Gotove za svega 20tak minuta kocke sa malinama idealne su kao topli doručak dok ohlađene predstavljaju hranljivu užinu ili ukusan desert.

Prave se veoma jednostavno spajanjem mokrih i suvih sastojaka uz kratko pečenje u rerni. Ukoliko umesto svežih koristite pastu od urmi možda će vam trebati nešto više tečnosti te slobodno dodajte koju kašiku mleka. Takođe, za ovaj recept izaberite glatki kikiriki puter bez dodataka.

Za potpuno uživanje još tople kocke sa malinama poslužite uz kuglu sladoleda, šlaga ili izmaštajte toping po svom ukusu. Jer ovaj kolač dozvoljava dozvoljava potpuno igranje sastojcima, ukusima i teksturama.

Stoga stižemo sa predlozima kako možete da dodate još ukusa našem današnjem receptu, a kada odaberete svoju omiljenu kombinaciju dođite do nas u Mercator centar po sve sastojke za ovo pravo slatko uživanje.

Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.

Sve varijacije slatkih sočnih kocki

  1. Maline zamenite svojim omiljenim voćem

Iako verovatno nema voća koje ne bi moglo da se uklopi sa čokoladom i kikiriki puterom, podsećamo vas ovde na najpopularnije kombinacije: jagode, borovnice, kupine, ribizle, nar, kajsije, kruške, banane.

  1. Odaberite svoj omiljeni puter

Puter od badema, lešnika, oraha, indijskog oraha, tahini sve su ovo sjajne zamene za kikiriki puter u ovom receptu.

  1. Proteinska brašna i semenke

Umesto ili uz pahuljice dodajte proteinsko brašno po želji: kikiriki, kokos, lan su sjajan izbor da nutritivno obogatite kolač. U testo po želji dodajte i ekspandirani amarant ili kinou, čija semenke.

  1. Napravite još hrskaviju koricu

U deo testa za posip umešajte seckani kikiriki, badem ili orahe po izboru, zrna heljde ili susama i pre nego kolač vratite u rernu sve prelijte kašikom meda.

  1. Ili preliv od čokolade

Dupla čokolada? Može! Bela čokolada? Naravno da može! Gotov kolač prelijte crnom, belom čokoladom ili kombinacijom čokolade. I uživajte u svakom zalogaju.

Recept Kocke sa malinama čokoladom i kikiriki puterom

količina: 9-12 služenja

vreme pripreme: 20 min

Sastojci

  • 10 velikih Medjool urmi ili 120g paste od urmi
  • 80g kikiriki putera
  • 80ml pirinčanog mleka
  • 60ml soka od limuna
  • 230g ovsenih pahuljica
  • ¼ kašičice soli
  • 150g malina
  • 80g crne čokolade ili čokoladnih kapljica
  1. Rernu zagrejte na 180C i manji pleh 22cm obložite papirom za pečenje.
  2. 180g pahuljica sameljite u brašno.
  3. U procesor stavite prvo očišćene urme i pirinčano mleko i sameljite sve u ujednačenu pastu.
  4. U pastu umešajte 60g kikiriki putera, samlevene pahuljice i so.
  5. Odvojite 4 kašike ove paste, pomešajte sa ostatkom krupnih pahuljica za posip i ostavite sa strane.
  6. Preostalu smesu sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 8-10 minuta.
  7. Izvadite i premažite ostatkom kikiriki putera, poređajte maline, pospite čokoladom, izmrvljenom smesom sa pahuljicama a zatim vratite u rernu i dopecite još 5 minuta.
  8. Gotov kolač isecite na kocke i poslužite.

Prijatno i uživajte!