MAGAZIN SENSA & MERCATOR

Radost življenja vam je na dohvat ruke – zavirite u svet harmonije!

U svakodnevnoj žurbi često najmanje vremena pronalazimo za sebe i svoja zadovoljstva. Dok brinemo o drugima, najčešće zaboravljamo da se pobrinemo i za svoju dobrobit. Upravo zato smo rešili da vam omogućimo da zavirite u svet harmonije i pronađete radost života u jedinstvenoj oazi koju smo pripremili za vas 28. i 29. maja u Mercator shopping centru.

 

Između posla, nabavke, brige o porodici i profesionalnog usavršavanja, najčešće nam ne ostane dovoljno vremena koje bismo posvetili sebi. A čak i kada imamo malo vremena ne znamo odakle da počnemo. Ono što magazin Sensa zna jeste da su prilike svuda oko nas, samo treba pažljivo posmatrati i doneti odluku da učinimo nešto za sebe. Rešili smo da tokom jednog vikenda sve posetioce Mercator shopping centra obradujemo jednom degustacijom radosnog i harmoničnog življenja. Pored izlagača kod kojih ćete moći da probate, omirišete i okusite zdravu i ukusnu biljnu hranu, postarali smo se da i za negu svog tela pronađete nešto što je izrađeno u skladu sa prirodom. Tako će se na našim štandovima naći proizvodi Hvala kozmetike i Laše prirodna i eko kozmetike a za sve gastronome koji bi i da brinu o svom zdravlju biće tu Live Vega biljni proizvodi koji će vas iznenaditi, kao i savršene moćne bobice iz Pulp Up-a.

Međutim, ovo je samo mali deo onoga što smo za vas sa Mercator centrom pripremili. U našoj vikend oazi moći ćete i da isprobate neke tehnike i alate koji bi mogli da vam otvore nove perspektive i pomognu vam da birate uvek mudro i dobro za sebe.

Budući da većina nas tokom većeg dela dana sedi za računarima rešili smo da organizujemo pokazne časove joge na stolicama i da vas upoznamo sa pravilnim disanjem. Joga instruktorka Maja Milosavljević iz Holističke akademije MAYA će nam pokazati jednostavne i lagane vežbe koje možemo raditi i u svojoj kancelariji i tako pomoći svom telu da uspostavi svoj prirodan i harmoničan ritam. Prednost joge na stolici ili office joge, jeste što ona ne deluje samo na telo već i na naš um. Uz nekoliko vežbi svakog dana mi pomažemo sebi na više načina – dozvoljavamo energiji da prostruji kroz mišiće i tkiva ali i kiseoniku da nahrani naše organe i mozak. Na taj način, desetak minuta koje uložimo u ove vežbe nam se višestruko vraćaju.

Upoznaćemo vas i sa art terapijom kroz crtanje fraktala. Ljiljana Nestorović će nas provesti kroz fantastičan svet otkrivanja sopstvenih obrazaca i svega onoga što naslućujemo da bi mooglo da bude bolje ali ne znamo kako da pristupimo resursima. Crtanje fraktala zatvorenim očima je jedinstveni oblik art terapije koji nam otkriva podsvesne obrasce ali nam i dozvoljava da kroz intuitivno bojenje fraktala uđemo u posebno meditativno stanje u kome smo fokusirani isključivo na sadašnji momenat.

Naravno, pozivamo vas i da se priključite Sensinoj radionici izrade vision board-a koja će posebno razgaliti sve kreativce koji ne stižu da se bave svojom kreativnošću. „Kreiraj svoje idealno leto“ je radionica na kojoj ćete moći da se uverite u moć fokusirane pažnje na pozitivne aspekte svojih želja. Snaga tehnike izrade vision board-a je u tome što našem umu daje prostor da prepoznaje sve one resurse i sposobnosti koji su nam potrebni da bismo ostvarili neki cilj. Kada naš mozak počne precizno da bira pozitivne obrasce koje smo odredili kroz vision board onda zaista sve postaje moguće!

Sigurno ste do sada negde čuli da je rad rukama nova meditacija. Za sve nas je uglavnom veliki izazov da odvojimo vre,me za praktikovanje meditacije koja dokazano ima sjajne efekte na telo i um. Međutim, imamo rešenje i za to! Pletenje, grnčarija, vez.. svi kreativni poslovi koje obavljamo rukama su sjajne metode za ulazak u stanje slično meditaciji. Naš mozak postaje fokusiran samo na jednu stvar i tako mu dopuštamo da utiša buku rojeva misli koje nas inače opsedaju po ceo dan. Izuzetno je važno da u svoj život uvodimo prakse koje će nam omogućiti da spustimo nivo stresa, jer on ima izuzetno negativno dejstvo na sve aspekte našeg života. I zato vas pozivamo na radionicu veza koju će za nas prirediti BEZ VEZ, dođite i uverite se sami zašto je ovo nova meditacija.

Pozivamo vas da nam se pridružite za vikend i da saznate od naših stručnjaka sve o snazi biljne ishrane na koju se možda ne odlučujete, jer mislite da je prekomplikovana ili suviše jednostrana. Naša divna saradnica Jelena Malenović će vam otvoriti sasvim novi svet začina i začinskog bilja.Nećemo samo pričati, već ćemo i praviti začinske soli koje će učesnici moći da ponesu sa sobom i isprobaju ih u svojoj kuhinji i tako daju čulu ukusa jedan sasvim novi doživljaj.

A ako vam ponestaje ideja šta da kuvate i pripremate u vege varijantama, pomoći će vam naša saradnica Dušica Tomić, vlasnica Ahimsa vege kuhinje. Sigurni smo da će vas očarati bogatstvo namirnica, njihove kombinacije i dobrobiti koje biljna ishrana može da vam pruži.

Radujemo vam se 28. i 29. maja od 12 do 17 h! Dođite da zajedno stavaramo čaroliju i generišemo dobru energiju!