Čoko malina ledene štanglice
Slavimo početak leta jednim predivnim receptom. Ledene štanglice sa malinom i čokoladom su nešto između torte i sladoleda. Dovoljno kremaste da se lako grickaju i dovoljno ledene da rashlade vreo letnji dan. Baš kako volimo.
Čoko malina ledene štanglice napravićete lako i veoma brzo. Uz to ovaj smo desert pravili od visoko hranljivih sastojaka što ga čini ukusnom slatkom užinom, a po letnjoj vrućini mogao bi da prođe i kao doručak.
Slojevi sirovog kikiriki biskvita, krema sa hrskavom granolom, slatke maline i dobre crne čokolade su potpuno neodoljivi. I gotovi za 20tak minuta uz pomoć procesora ili moćnijeg blendera, poput Rosmarino kuhinjskih aparata.
Naše ledene štanglice se odlično čuvaju u zamrzivaču. Stoga možete da ih napravite u većoj količini i uvek imate na dohvat ruke za slatko rashlađivanje tokom leta. A kada jednom otkrijete koliko se lako prave, predlažemo da ih probate i u nekoj kombinaciji kremova koje vam donosimo u današnjem tekstu.
Pre toga, naravno, svratite do nas u Mercator centar po sve sastojke za ovaj recept i uživajte u kreiranju dobrih ukusa.
Sirove biljne kremove možete lako da napravite i koristite za torte, kolače, štanglice, korpice ili samostalno kao mus. Sjajni su u svakom obliku.
Indijski orah
Verovatno najpoznatija opcija jeste krem na bazi indijskog oraha pomešan sa kokosovim kremom ili punomasnim mlekom. Ovo je i varijanta koju vam donosimo u današnjem receptu i za koju je potrebno da omekšate indijski orah, bilo da ga potopite u hladnu vodu preko noći ili poparite vrelom kako bi se lako samleo u krem pastu. Dalje je sve lako. Jednostavno sjedinite sa kokosovim kremom i ostatkom sastojaka obojite ukus.
Avokado
Avokado i kakao u prahu daju fantastično kremast čokoladni krem raskošnog ukusa. Zasladite po ukusu i krem je spreman za tortu ili čašu, kako vam se više sviđa.
Tofu
Mekani neutralni, još bolje svileni tofu je odlično rešenje kada želite prozračniju osnovu i svetlu boju za krem, ili krem bez orašastih plodova sa više proteina u sastavu. Potrebno je da tofu bude super svež i super samleven do kremastog, dalje dodajete zaslađivače, začine ili voće.
Akvafaba
Kada vam je potreban pravi vazdušasti mus biljni krem baš kao onaj od belanaca, iskoristite akvafabu ili vodu iz konzerve leblebija. Umutite je ručnim mikserom i budite strpljivi, akvafabi je potrebno 3 do 6 minuta da se umuti i pokaže vrhove poput belanca.
Kokos
Kokos je odmah iza kombinacije sa indijskim orahom naš prvi izbor jer odlično podnosi zamrzavanje. Iskoristite krem, punomasno mleko ili puter da umutite ukusnu osnovu za krem kojem ćete samo dodati zaslađivač i sastojke za ukus po želji.
Recept Čoko malina ledene štanglice
Količina: 16 – 20 štanglica
Vreme pripreme: 20 min Vreme hlađenja: 3H
Sastojci za sirovu biskvit osnovu
- 100g kikiriki glatkog putera
- 6 kašika kokosovog proteina
- 1 kašike agava sirupa
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Sastojci za krem
- 1 konzerva kokosovog krema
- 120g indijskog oraha
- 1 kašika agava sirupa
- 1 limun
- par kašika granole po želji
Ostali sastojci
- 80g ekstra džema od malina (bez šećera)
- 100g fine crne čokolade
- 2 kašičice kokosovog ulja
- Sve sastojke mešanjem sjedinite. Dobijeno testo razvucite oko 2cm debljine pa stavite u pleh obložen providnom folijom i u frižider dok pravite sledeći sloj.
- Indijske orahe poparite vrućom vodom, procedite i u procesoru sjedinite u pastu.
- Dodajte kokosov krem, agavu, sok od pola i rendanu koricu celog limuna.
- Sve dobro sjedinite u procesoru, umešajte granolu po želji.
- Prelijte preko osnove i stavite u zamrzivač da se stegne dovoljno da nanesete i džem od malina.
- Ostavite da se dobro ohladi i zamrzne kako biste isekli štanglice.
- Otopite čokoladu na pari i umešajte kokosovo ulje. Prelijte čokoladom smrznute štanglice, po želji pospite kakaom ili mešavinom začina po izboru i poslužite.
Prijatno i uživajte!
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.