Slatka inspiracija je uvek dobrodošla, posebno kada su po sredi ove neodoljive korpice gotove za dvadesetak minuta.

Karamel korpice sa bademom i malinama su jedan od onih slatkiša u čiju izdradu možete da uključite i mališane jer se prave lako i uz mnogo zabave. Potrebno je svega nekoliko koraka i nešto mešanja, pasiranja i prelivanja do gotovih korpica koje bez problema mogu i na svečanu trpezu.

Za omotač za korpice spojili smo puter od badema, kakao puter i zasladili sirupom od rogača. Kakao puter će korpicama dati postojanost i van frižidera, te ga preporučujemo iako ga je moguće zameniti kokosovim uljem ili puterom.

Punjenje smo napravili od urmi u koje smo umešali liofilizovane maline i malo susama.

Smesa od badema se izlije u modlice, u sredinu doda punjenje a zatim prekrije sa još malo smese od badema. Zatim na hlađenje u zamrzivač da se sve dobro stegne, i to je sve! Super jednostavno, ukusno i brzo.

Preporučujemo silikonske modlice za što lakši rad, dok ukoliko korpice pravite u klasičnom kalupu za mafine obložite dno providnom folijom.

Ideje za nove ukuse

Korpice poput ovih pružaju mnogo prostora za igranje u kuhinji i lako možete da ih prilagodite svom ukusu.

1. Badem, kikiriki, tahini, lešnik
Sve su ovo moguće varijacije za omotač za korpice. Najbolje je da koristite fine glatke putere, ali čak i oni sa teksturom mogu da donesu zabavne hrskave korpice.
2. Urme i kakao
Čokoladno punjenje svi volimo a za zdraviju varijantu pomešajte urme i kakao. Dodajte i kašiku putera od lešnika za kremasto čokolešnik punjenje.
3. Voće, granola, listići kokosa
Džemovi, namazi, suvo ili liofilizovano voće pomešano sa hrskavom granolom i listićima kokosa je još jedan ukusan predlog punjenja za korpice.

Recept Karamel korpice sa bademom i malinama
Vreme pripreme: 20 min
Vreme hlađenja: 60 min

Količina: 10 – 12 komada

Sastojci
• 160g putera od badema
• 60ml otopljenog kakao putera
• 1 kašika sirupa od rogača ili drugog tečnog zaslađivača
• 6 velikih Medjool urmi
• 2.5 kašike liofilizovanih malina
• 2 kašike susama

Priprema:

1. U posudi razmutite puter od badema, rastopljeni kakao puter i sirup od rogača tako da se sve sjedini. Sipajte po 1 kašiku ove smese na dno svakog od kalupa i stavite kalupe u frižider ili friz.
2. Urme prelijte vrelom vodom, procedite i očistite od koštica i suvišne ljuske. Ispasirajte ih u secku ili viljuškom uz pomoć malo tople vode. U dobijeni pire od urmi umešajte 2 kašike liofilizovanih malina i susam da dobijete punjenje.
3. Po kašičicu punjenja stavite u centar svake korpice i prelijte smesom od badema. Ukrasite preostalim malinama i vratite na duboko zamrzavanje.
4. Izvadite iz modlica i poslužite. Gotove korpice čuvajte u frižideru.

Prijatno!