Slatka inspiracija je uvek dobrodošla, posebno kada su po sredi ove neodoljive korpice gotove za dvadesetak minuta.
Karamel korpice sa bademom i malinama su jedan od onih slatkiša u čiju izdradu možete da uključite i mališane jer se prave lako i uz mnogo zabave. Potrebno je svega nekoliko koraka i nešto mešanja, pasiranja i prelivanja do gotovih korpica koje bez problema mogu i na svečanu trpezu.
Za omotač za korpice spojili smo puter od badema, kakao puter i zasladili sirupom od rogača. Kakao puter će korpicama dati postojanost i van frižidera, te ga preporučujemo iako ga je moguće zameniti kokosovim uljem ili puterom.
Punjenje smo napravili od urmi u koje smo umešali liofilizovane maline i malo susama.
Smesa od badema se izlije u modlice, u sredinu doda punjenje a zatim prekrije sa još malo smese od badema. Zatim na hlađenje u zamrzivač da se sve dobro stegne, i to je sve! Super jednostavno, ukusno i brzo.
Preporučujemo silikonske modlice za što lakši rad, dok ukoliko korpice pravite u klasičnom kalupu za mafine obložite dno providnom folijom.
Ideje za nove ukuse
Korpice poput ovih pružaju mnogo prostora za igranje u kuhinji i lako možete da ih prilagodite svom ukusu.
1. Badem, kikiriki, tahini, lešnik
Sve su ovo moguće varijacije za omotač za korpice. Najbolje je da koristite fine glatke putere, ali čak i oni sa teksturom mogu da donesu zabavne hrskave korpice.
2. Urme i kakao
Čokoladno punjenje svi volimo a za zdraviju varijantu pomešajte urme i kakao. Dodajte i kašiku putera od lešnika za kremasto čokolešnik punjenje.
3. Voće, granola, listići kokosa
Džemovi, namazi, suvo ili liofilizovano voće pomešano sa hrskavom granolom i listićima kokosa je još jedan ukusan predlog punjenja za korpice.
Recept Karamel korpice sa bademom i malinama
Vreme pripreme: 20 min
Vreme hlađenja: 60 min
Količina: 10 – 12 komada
Sastojci
• 160g putera od badema
• 60ml otopljenog kakao putera
• 1 kašika sirupa od rogača ili drugog tečnog zaslađivača
• 6 velikih Medjool urmi
• 2.5 kašike liofilizovanih malina
• 2 kašike susama
Priprema:
1. U posudi razmutite puter od badema, rastopljeni kakao puter i sirup od rogača tako da se sve sjedini. Sipajte po 1 kašiku ove smese na dno svakog od kalupa i stavite kalupe u frižider ili friz.
2. Urme prelijte vrelom vodom, procedite i očistite od koštica i suvišne ljuske. Ispasirajte ih u secku ili viljuškom uz pomoć malo tople vode. U dobijeni pire od urmi umešajte 2 kašike liofilizovanih malina i susam da dobijete punjenje.
3. Po kašičicu punjenja stavite u centar svake korpice i prelijte smesom od badema. Ukrasite preostalim malinama i vratite na duboko zamrzavanje.
4. Izvadite iz modlica i poslužite. Gotove korpice čuvajte u frižideru.
Prijatno!
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.