Spakujte je kao poklon za praznike, iznesite na sto kao slatko posluženje ili podelite uz kafu sa dragom osobom. Domaća čokoladna tabla sa hrskavim i kremastim dodacima fenomenalno se uklapa u svaku od ovih prilika.
Puter od badema dao je još kremastiju teksturu a kao kontrast tu je hrskava granola, mak, sirovi kakao i golica. Slatke gođi bobice potopili smo u vanilu za čarobno slatku aromu i kao potpuno iznenađenje u samu čokoladu umešali i prah od asai bobica koji možete da zamenite aronijom.

Na kraju ostaje samo da se čokoladna tabla dobro stegne, stoga je ostavite u frižideru bar 3h a kasnije čuvajte na hladnom. Ukoliko ova neodoljiva poslastica potraje dovoljno dugo.

Ovo je recept za igranje i kreiranje, super zabavan za pravljenje brz i toliko lak da možete i mališane da uključite u proces. Odaberite i kombinujte svoje omiljene ukuse, igrajte se aromama i teksturama za samo vaše, jedinstvene čokoladne poslastice.

Pre nego pređemo u kuhinju pozivamo vas u Mercator centar po sve sastojke za naš današnji recept i sve što vam je potrebno da kuvanje bude pravo uživanje. Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.

Ideje za još čokoladnih ukusa

Probali smo trend hrskavih domaćih čokoladnih tabli i potpuno smo zaljubljeni u ovaj desert za koji vam donosimo recept uz predloge samo nekih od ukusa kojima možete da obojite svoje čokolade.
Tropical: puter od kokosa pomešajte sa malo vanile i svežom marakujom, pospite čokoladnu tablu svežim kokosom iseckanim na listiće ili rendanim i kockicama sušenog manga.
Kajsija i badem: čokoladnu tablu pospite sitnim komadićima suve kajsije, tostiranog badema, belog susama, sirovim kakaom.
Citrusi i začini: čokoladnu tablu pospite kandiranim korisama pomorandže i limuna, prstohvatom svežeg sitno seckanog ruzmarina i malo krupne morske soli.
Recept Domaća čokoladna tabla: badem granola golica mak i gođi bobice
Vreme: 20 min + hlađenje: 3h
Količina: 150g

• 100g crne čokolade sa visokim udelom kakao mase
• 1 kašika kokosovog ulja
• 2 kašičice asai ili aronija praha
• 2 kašičice mlevenog maka
• 2 kašike svetlog putera od badema
• 3 kašike hrskave granole badem kokos ili po izboru
• 3 kašike semenki bundeve
• 1 kašika sirovi kakao u zrnu
• 2 kašike gođi bobica
• 1.5 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
1. Razmutite ekstrakt vanile sa 2 kašike vode, ovim prelijte gođi bobice i ostavite sa strane da omekšaju.
2. Čokoladu rastopite na pari. Sklonite sa pare umešajte kokosovo ulje i asai ili prah od aronije i preručite je u rashlađenu posudu. Mešajte da se čokolada prohladi.
3. Prohlađenu čokoladu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i nanesite je u tanjem sloju, oko 0.5cm debljine.
4. Poprskajte ravnomerno puterom od badema i pospite granolom, semenkama bundeve, kakaom i gođi bobicama. Blago utisnite sve u čokoladnu tablu i na kraju pospite mlevenim makom.
5. Stavite u frižider na hlađenje da se čokoladna tabla dobro stegne.
6. Gotovu čokoladnu tablu izlomite i poslužite ili je spakujte kao poklon.