Spakujte je kao poklon za praznike, iznesite na sto kao slatko posluženje ili podelite uz kafu sa dragom osobom. Domaća čokoladna tabla sa hrskavim i kremastim dodacima fenomenalno se uklapa u svaku od ovih prilika.
Puter od badema dao je još kremastiju teksturu a kao kontrast tu je hrskava granola, mak, sirovi kakao i golica. Slatke gođi bobice potopili smo u vanilu za čarobno slatku aromu i kao potpuno iznenađenje u samu čokoladu umešali i prah od asai bobica koji možete da zamenite aronijom.
Na kraju ostaje samo da se čokoladna tabla dobro stegne, stoga je ostavite u frižideru bar 3h a kasnije čuvajte na hladnom. Ukoliko ova neodoljiva poslastica potraje dovoljno dugo.
Ovo je recept za igranje i kreiranje, super zabavan za pravljenje brz i toliko lak da možete i mališane da uključite u proces. Odaberite i kombinujte svoje omiljene ukuse, igrajte se aromama i teksturama za samo vaše, jedinstvene čokoladne poslastice.
Pre nego pređemo u kuhinju pozivamo vas u Mercator centar po sve sastojke za naš današnji recept i sve što vam je potrebno da kuvanje bude pravo uživanje. Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.
Ideje za još čokoladnih ukusa
Probali smo trend hrskavih domaćih čokoladnih tabli i potpuno smo zaljubljeni u ovaj desert za koji vam donosimo recept uz predloge samo nekih od ukusa kojima možete da obojite svoje čokolade.
Tropical: puter od kokosa pomešajte sa malo vanile i svežom marakujom, pospite čokoladnu tablu svežim kokosom iseckanim na listiće ili rendanim i kockicama sušenog manga.
Kajsija i badem: čokoladnu tablu pospite sitnim komadićima suve kajsije, tostiranog badema, belog susama, sirovim kakaom.
Citrusi i začini: čokoladnu tablu pospite kandiranim korisama pomorandže i limuna, prstohvatom svežeg sitno seckanog ruzmarina i malo krupne morske soli.
Recept Domaća čokoladna tabla: badem granola golica mak i gođi bobice
Vreme: 20 min + hlađenje: 3h
Količina: 150g
• 100g crne čokolade sa visokim udelom kakao mase
• 1 kašika kokosovog ulja
• 2 kašičice asai ili aronija praha
• 2 kašičice mlevenog maka
• 2 kašike svetlog putera od badema
• 3 kašike hrskave granole badem kokos ili po izboru
• 3 kašike semenki bundeve
• 1 kašika sirovi kakao u zrnu
• 2 kašike gođi bobica
• 1.5 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Razmutite ekstrakt vanile sa 2 kašike vode, ovim prelijte gođi bobice i ostavite sa strane da omekšaju.
2. Čokoladu rastopite na pari. Sklonite sa pare umešajte kokosovo ulje i asai ili prah od aronije i preručite je u rashlađenu posudu. Mešajte da se čokolada prohladi.
3. Prohlađenu čokoladu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i nanesite je u tanjem sloju, oko 0.5cm debljine.
4. Poprskajte ravnomerno puterom od badema i pospite granolom, semenkama bundeve, kakaom i gođi bobicama. Blago utisnite sve u čokoladnu tablu i na kraju pospite mlevenim makom.
5. Stavite u frižider na hlađenje da se čokoladna tabla dobro stegne.
6. Gotovu čokoladnu tablu izlomite i poslužite ili je spakujte kao poklon.
Pratite nas na Instagramu
@mercator
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.