Ovog vikenda povodom 8. marta vašim mališanima spremamo mnogo zabave!

Dođite da od srca kreiramo poklone za majke, bake, tetke i uživamo u brojnim iznenađenjima!

Šta vas to očekuje?

Ukrašavaćemo ramove uz pomoć dekupaž tehnike i crtati portet mame ili druge drage osobe. Pravićemo i lutke koje liče na naše mame i izrađivati nakit i čestitke. Pored toga očekuju vas i uzbudljive predstave.

Program:

Subota, 9. mart

12-16h Radionica: Mamin portret & 8 martovske čestitke

Farbaćemo minijature i ramove. Koristeći unapred pripremljene male ramove sa slikarskom pozadinom, svaki učesnik će slikati ili crtati portret svoje mame ili bake. Svako dete će imati završenu minijaturu koju može pokloniti ili koristiti kao ukras na zidu u svojoj sobi.

16.15-16.50 Predstava: Svecani ručak za baku

Radnja se vrti oko majke i devojčice koje pripremaju ručak za baku, ali nedostaju im neki sastojci. Intriga se pojačava kada se uključi Mica, nestašna mačka, i kroz niz humornih događaja uspevaju da pripreme ručak za baku.

Nedelja, 10. mart

12-16h Radionica: Moja mama & Koje boje je srce tvoje?

Koristeći unapred pripremljene figurice sa improvizovanom kosom (vuna, konac, trake), pravimo lutke koje liče na lice na mame. Pravimo haljine, frizure, farbamo, crtamo, sečemo, bojimo… Kombinujemo tehnike, i svaki učesnik može koristiti svoje stvaranje u igri ili kao ukras.

Pravimo sjajne broševe sa motivima srca, magnete za frižider, privezke za ogrlice, amajlije… Koristeći unapred pripremljene elemente sa osnovama za broševe, metalne komponente za nakit, koristimo kombinovane tehnike kako bismo ulepšali ukrase. Završeni suveniri mogu se koristiti u igri ili kao modni dodatak za decu.

16.15-16.50 Predstava: Uobražena mišica

Zanimljiva predstava u kojoj miš bira prijatelja na osnovu poklona za Međunarodni dan žena.

 

Čekamo vas na Centralnom trgu.