Ako tražite poslasticu očas posla spremnu poslasticu napravite ove neodoljive mini slatke zalogaje i gledajte kako se osmesi šire prostorijom.

Čokoladne korpice sa višnjama su aromatična sirova verzija legendarne švarcvald torte. Čokoladnu podlogu aromatizovali smo mešavinom začina za medenjake koji mirišu na praznike.

Krem od vanile pomešali smo sa domaćim brzo skuvanim sirupom od višanja koji predlažemo da napravite unapred i samo iskoristite za ove korpice. Sav višak sirupa od višanja savršeno dođe kao dodatak za palačinke, kaše, jogurt ili uz vrući tost.

Da korpice obučemo u praznično ruho poslužili smo se krupnim kokosovim brašnom, liofilizovanim višnjama i na kraju posuli rendanom crnom čokoladom.

Svi koraci su više nego jednostavni a rezultat neodoljivo ukusan. Stoga idemo u kuhinju da pravimo korpice, a pre toga pozivamo vas u Mercator centar po sve sastojke za naš današnji recept kao i sve što vam je potrebno da kuvanje bude pravo uživanje.
Tu smo za vas svakoga dana od 08.00 – 22.00h.

Recept Čokoladne korpice sa višnjama
Vreme: 35min i 3h hlađenja
Količina: 12 korpica

Sastojci za korpice
• 250g ovsenih pahuljica samlevenih u fino brašno
• 200g paste od urmi ili 12 velikih urmi
• 2 kašičice mešavine začina za medenjake
• 3 kašike sirovog kakao praha
• 2 kašike kokosovog putera
Sastojci za krem
• 120g sirovog indijskog oraha omekšalog u vodi
• 400g punomasnog kokosovog mleka
• 2 kašike javorovog sirupa
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• sok i rendana korica 1 limuna
Sastojci za sirup od višanja
• 250g smrznutih višanja
• 1 limun
• 60g meda ili javorovog sirupa
Sastojci za dekoraciju
• 4 kašike kokosovog brašna
• Liofilizovane višnje
• Rendana crna čokolada
Priprema:
Napravite korpice
1. Urme poparite i očistite te u blenderu sameljite sve sastojke u lepljivu smesu.
2. Izdvojite 12 kuglica svaku utisnite u silikonski ili podmazani kalup za mafine i stavite u friz da se stegne.
Napravite sirup od višanja
3. Višnje, sok od limuna i med kuvajte na tihoj vatri dok se sok ne redukuje oko 20min da dobijete sirup.
Napravite krem
4. Indijski orah procedite i sameljite u pastu. Dodajte ostale sastojke da dobijete krem u koji ćete umešati oko 80g sirupa od višanja. Dobijenim kremom napunite korpice i vratite u friz da se sve dobro stegne ili stavite korpice na duboko smrzavanje ako ih služite kasnije.
Dekorišite
5. Izvadite korpice iz kalupa. Razmutite kašiku meda sa pola kašike vode i stranice svake korpice premažite ovom mešavinom zatim uvaljajte u kokosovo brašno pomešano sa smrvljenim liofilizovanim višnjama.
6. Na vrh svake korpice sipajte po kašičicu sirupa od višanja i pospite rendanom crnom čokoladom.