Blistavo, snažno, meko i zanosno šminka ove sezone prati sve naše želje, raspoloženja i ritam. Od minimalne, gotovo nude koja igrom svetlosti ističe prelepu kožu do fantastične crvene koju obožavamo na usnama tokom celog dana. Ne bez note nostalgije vraćaju se vesele 80te u svim svojim bojama,  šljokicama i metalik tonovima koje ćemo na našu veliku radost nositi i ovog decembra.

Trendova i predloga je mnogo, stoga smo odabrali da vam predstavimo top pet pravaca u šminkanju koje posebno volimo ove sezone.

Crveni karmin i statement usne

Crvena je veliki trend ove sezone a mi je obožavamo na usnama u svim njenim nijansama i finišima od super svetlucave, plišano meke do zagasitih mat tonova. Ovaj trend toliko volimo jer smo u samo par poteza i pomoć crvenog karmina spremni da sigurno zakoračimo bilo gde!

Za dan dovoljan je samo crveni karmin bez olovke uz malo rumenila i prirodno začešljane obrve. Za posebne prilike tu su raskošne burgundac nijanse koje savršeno idu uz još jedan trend ove sezone – metalik smokey eyes.

Blistava koža

Blistava koža je uvek u trendu. Negovana koža je najbolja podloga za svaku šminku a sada je stavljamo u prvi plan. Minimalna šminka i strateški naglašene jagodice, čelo, nos, usne i brada da istaknemo prirodnu lepotu hidrirane, nahranjene, zdrave i blistave kože.

Kako da kožu ishranite iznutra i spolja ove sezone pročitajte u članku ovde.

Latte i cimet, toplo i prirodno

Sve tople boje zemlje, cimeta, čokolade i kafe i dalje su prisutne. Latte trend aktuelan od leta prirodno se kroz sve jesenje tople tonove nastavlja. Uglavnom monohromatski služeći se igrom senke i svetlosti, ovom trendu dodajemo super aktuelne zlatne svetlucave nijanse kao odsjaj sunca na licu.

Povratak 80tih

Fantastične 80te su savršena makeup inspiracija: pink rumenilo, prirodne tople obrve, metalik usne, senke u bojama sa akcentom na ljubičastu, roze, plavu, svi ovi trendovi iz 80tih dobili su danas svoje sofisticiranije varijante.

Ružičasto rumenilo u stiku daće savršeno svež mladalački izgled zato ga osim na jagodice nanesite i na prevoj očnih kapaka, vrh nosa ili umesto bronzera.

Olovka za oči

Olovka za oči vraća se na velika vrata i stoji dobro svakome. Za ovu sezonu šminkeri su je na modnim pistama koristili da naglase liniju ispod oka ili iscrtaju smokey eyes, još jedan trend koji uz pomoć olovke za oči postaje još lakši. Klasična crna, antracit, tamna čokolada, kao i tirkizna, plava i svetlucavi tonovi su nijanse koje ćemo nositi ove sezone.