5 razloga zašto je dobro posetiti Francusku

5 razloga zašto je dobro posetiti Francusku

Specifična i posebna, Francuska u svakom svom delu nudi potpuno različite i nezaboravne doživljaje. Romantika, tradicija, svetski poznate znamenitosti, slike koje ćete pamiti čitavog života, kao i ukusi koji zadovoljavaju i najtananija nepca samo su deo razloga zašto je dobro da posetite ovu zemlju.

Izdvojili smo 5 najvažnijih razloga koji će vas sigurno navesti da obratite pažnju na Francusku!

  1. Pariz

“Uvek nam ostaje Pariz!” – čuvena rečenica iz još čuvenijeg filma Kazablanka.

Zaista, kada želimo da osetimo spoj romantike i umetnosti do same srži, ostaje nam samo Pariz.

Doručkovati kroasan sa džemom na Monmartru ili popiti kafu na Jelisjeskim poljima je doživljaj koji se pamti. Pojesti macaroons na vrhu Ajfelovog tornja nije kliše, nego sjajna prilika da nekome izjavite ljubav.

Obucite se onako kako se u tom momentu osećate, bila to i najsvečanija kombinacija jer je to u Parizu tako u redu i ne zaboravite na beretku!

  1. Provansa, Bordo, Šampanj,…

Nije važno da li ste ljubitelj vina ili niste. Obilazak  najpoznatijih vinskih oblasti na svetu vina niko ne sme da propusti.

Probati čašu najkvalitetnijeg vina uz poznate francuske sireve čist je hedonizam.

Svi smo mi s vremena na vreme potpuni hedonisti.

Degustirajte, naučite tajne dostojne jednog somelijera i prepustite se uživanju i osećaju potpune smirenosti.

  1. Francuska sela

Čak su i francuska sela posebna. Upoznajte duh ljudi koji tamo žive, potpuno različit od svih ostalih u ovoj zemlji.

Obavezno isprobajte barem jedno tradicionalno jelo koje ćete poželeti da spremate i kod kuće.

Mnogo toga ne piše u turističkim ponudama i nije u prvi mah popularno, međutim, itekako je vredno pažnje i ne sme se propustiti. Kako ćete upoznati jedan narod ukoliko ne obiđete barem nekoliko manjih mesta?

  1. Azurna obala

Glamur, sjaj i raskoš – da li biste želeli da upoznate većini manje dostupan način života?

Azurna je obala ima svoju priču i ne sme se zaobići. Fantastičan pogled na more nije potpun ukoliko u isto vreme ne večerate vrhunski spremljenu ribu ili školjke!

Dopustite sebi da se razmazite!

  1. Kod kuće

Ne morate uvek fizički otići u neku zemlju da biste  je doživeli na pravi način zato što čulo mirisa i ukusa može doneti veliki deo atmosfere te zemlje u vaš dom. Dakle, i dok ste kod kuće možete duhom biti u Francuskoj. Kako je to moguće?

O da, Francusku itekako vredi posetiti, međutim, ovih dana ona nam je bliže nego ikada!

 

Dani Francuske u Mercatoru omogućavaju da po sjajnim cenama kupite sve ono što je specifično za francusku kuhinju. Traju od 1. Do 14. aprila!

 

Za početak kupite krosane i džem za doručak sa stilom.

 

Čuveni francuske brie sir najbolje se uklapa sa kraljem belih vina – šardone vinom ! Ne propustite taj ugođaj. Brancin ili orada? Probajte najskuplje vrste ribe jer vi to zaslužujete! Bademi su glavni sastojak čuvenih macaroonsa i sada je vreme da konačno probate da ih napravite!

 

Izabertite popuste, nabavite namirnice koje su neophodne, obucite se baš kako bi i jedna francuskinja, sa stilom i uživajte svim čulima!

Mercator centar Novi Sad

Return To Top